Subsidies voor startende exporterende bedrijven

Subsidies voor startende exporterende bedrijven

Op 15 maart lanceert Flanders Investment & Trade een nieuwe open oproep voor de toewijzing van starterspakketten internationalisering. Deze eenmalige subsidie van €7.000 is gericht op startende exporteurs die nog nooit eerder financiële steun van FIT ontv

Uw horizon verruimen?

Logisch dat u koudwatervrees voelt in deze onzekere tijden. Het buitenland biedt ondernemers echter kansen en mogelijkheden. Buiten Vlaanderen, maar ook buiten Europa, bevinden zich snelgroeiende afzetmarkten, waar u uw vleugels kunt uitslaan. En exporteren loont. Om u extra vertrouwen te geven, en kaderend in onze opdracht om zoveel mogelijk Vlaamse bedrijven te laten internationaliseren, lanceren we daarom opnieuw het Starterspakket Internationalisering. 

Voor wie?

150 (startende) exporteurs die nog nooit een subsidie van FIT ontvangen hebben, kunnen eenmalig een subsidie van €7.000 aanvragen. We mikken hiermee vooral op Vlaamse KMO’s met innovatieve producten en diensten die aan het begin staan van hun internationaliseringsproces. De begunstigde ondernemingen krijgen naast de forfaitaire subsidie ook een coaching- en begeleidingstraject aangeboden via ons provinciaal netwerk van adviseurs internationaal ondernemen. 

Hoe deelnemen?

De oproep loopt van 15 maart tot en met 22 april 2021. Het aantal kandidaturen is beperkt tot 195.  Een selectiecommissie beoordeelt de ingediende dossiers aan de hand van een wegings- en scoretabel, en selecteert de beste 150 dossiers. De specifieke beoordelingscriteria worden bij de lancering van de call meegedeeld. Zit u in de selectie, dan betalen we u de subsidie uiterlijk 60 kalenderdagen na de goedkeuringsdatum uit.

Meer info?

Team Subsidies
subsidies@fitagency.be 
Tel. +32 2 504 88 64 
Bezoek de website