News

Our latest news can be found here. If you would like to share important information with colleagues, please send a mail with all information to info@vom.be. Please mention a reference .

Titaandioxidepoeder krijgt kankerwaarschuwing van de Europese Commissie

Begin oktober 2019 heeft de Europese Commissie officieel besloten titaandioxide in poedervorm te classificeren als een stof die 'ervan verdacht wordt kanker bij mensen te veroorzaken'. De stof...

Read more

Infomiddag voor alle CxO's op 22 oktober: Subsidies, u heeft er recht op!

In Vlaanderen bestaan er ontzettend veel subsidievormen, financiële hefbomen, overheidsinitiatieven om duurzaam te produceren, milieuvriendelijker te werken, of zelfs om de weg in te slaan naar...

Read more

EUROCORR 2020 is ready for take off!

Van 6 tot 10 september 2020 verzamelt VOM, m.m.v. Materia Nova, UMons en VUB het gremium van corrosiespecialisten van over heel de wereld in het congrescenter SQUARE in het hartje van Brussel.

Read more

EN 1090 conformiteitsverklaring voor GALVACOAT STEELCOAT en METALIX

VOM-leden GALVACOAT STEELCOAT en METALIX, gevestigd in Lummen hebben de conformiteitsverklaring EN 1090 in combinatie met het QUALISTEELCOAT-label behaald.

Read more

Finale draft BREF STS te raadplegen

De finale draft van de herwerkte BREF STS (Surface Treatment using organic Solvents) is sinds augustus 2019 beschikbaar.

Read more

QUALISTEELCOAT bevestigt kwalitatief lakwerk op staal

Op 27 en 28 mei hebben een 24 afgevaardigden deelgenomen aan QUALISTEELCOAT-meetings in Lissabon.

Read more

OCAS en Endures bundelen hun offshore en maritieme krachten

Finocas Group NV en First Dutch Innovations (FDI) BV kondigen hun joint venture aan waarin OCAS, onderzoekscentrum voor de aanwending van staal, en Endures gaan samenwerken.

Read more

Wanneer zijn branddetectie en/of brandblussystemen verplicht in spuitcabines?

Sinds 1 januari 2019 is de nieuwe NBN EN 16985:2019 Spuitcabines voor organische coatings van kracht. Hierin staat duidelijk vermeld wanneer branddetectie en/of brandblussysteem verplicht zijn in...

Read more