Nieuws

Het laatste nieuws vindt u hier. Wenst u belangrijke informatie te delen met collega's, dan mag u steeds dit nieuws bezorgen aan info@vom.be . Graag ook een bronvermelding meegeven.

Onderzoeksproject Alt Ctrl Trans : alternatief voor tri- en hexavalent chroom

Sinds enkele jaren wordt gezocht naar efficiënte alternatieven voor de depositie van hardchroom (zeswaardig) omdat het hardchroomproces toxisch en kankerverwekkend is.

Lees meer

Helderheid omtrent het gebruik van chroomtrioxide

VOM volgt de discussies omtrent de autorisatie van chroomtrioxide van nabij. Welke beslissingen zijn recentelijk genomen door de Europese Instanties? En wat betekent dit concreet voor de...

Lees meer

Cursussen VOM worden CORONAPROOF georganiseerd

Dat wat uw medewerkers niet op de schoolbanken konden leren, staat op het leerprogramma van VOM vzw.

Lees meer

Is uw bedrijf coronaproof?

Agoria heeft een gratis gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld die aangeeft hoe goed een bedrijf de maatregelen tegen het coronavirus opvolgt.

Lees meer

VOM spreekt met corrosiespecialisten

VOM bracht tal van corrosie-experten rond de tafel voor een gesprek over het centrale thema van EUROCORR 2020: “Closing the gap between industry and academia in corrosion science and prediction”.

Lees meer

Verplicht afvalstoffenregister bijhouden in uw bedrijf

Net als thuis bent u als bedrijf verplicht om uw afval te sorteren. Toch is de wetgeving voor bedrijfsafval niet helemaal hetzelfde als voor huishoudelijk afval.

Lees meer

Vlaanderen helpt KMO's de digitale sprong te maken

Subsidie voor bedrijven die op korte termijn een digitaal transformatieproject willen uitvoeren.

Lees meer

Solvents@Work deelt richtlijnen voor het veilig omgaan met oplosmiddelen

The European Solvents Industry (ESIG) promoot het veilig en duurzaam gebruik van solventen. Dit document toont alle tools die ontwikkeld zijn om downstreamgebruikers te helpen te voldoen aan de...

Lees meer