Nieuws

Het laatste nieuws vindt u hier. Wenst u belangrijke informatie te delen met collega's, dan mag u steeds dit nieuws bezorgen aan info@vom.be . Graag ook een bronvermelding meegeven.

EN 1090 conformiteitsverklaring voor GALVACOAT STEELCOAT en METALIX

VOM-leden GALVACOAT STEELCOAT en METALIX, gevestigd in Lummen hebben de conformiteitsverklaring EN 1090 in combinatie met het QUALISTEELCOAT-label behaald.

Lees meer

Finale draft BREF STS te raadplegen

De finale draft van de herwerkte BREF STS (Surface Treatment using organic Solvents) is sinds augustus 2019 beschikbaar.

Lees meer

QUALISTEELCOAT bevestigt kwalitatief lakwerk op staal

Op 27 en 28 mei hebben een 24 afgevaardigden deelgenomen aan QUALISTEELCOAT-meetings in Lissabon.

Lees meer

OCAS en Endures bundelen hun offshore en maritieme krachten

Finocas Group NV en First Dutch Innovations (FDI) BV kondigen hun joint venture aan waarin OCAS, onderzoekscentrum voor de aanwending van staal, en Endures gaan samenwerken.

Lees meer

Wanneer zijn branddetectie en/of brandblussystemen verplicht in spuitcabines?

Sinds 1 januari 2019 is de nieuwe NBN EN 16985:2019 Spuitcabines voor organische coatings van kracht. Hierin staat duidelijk vermeld wanneer branddetectie en/of brandblussysteem verplicht zijn in...

Lees meer

Alro Group krijgt externe investeerder

GIMV verwerft meerderheidsbelang in de snel groeiende Alro Group, specialist in het industrieel coaten van auto- en vrachtwagenonderdelen en tevens trouw VOM-lid van het eerste uur. GIMV neemt het...

Lees meer

Van Gils Group neemt Metallics Van Cauteren uit Zele over

Van Gils Group - gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium - neemt de firma Metallics Van Cauteren BVBA uit Zele over. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische...

Lees meer

Belgische staalverenigingen bundelen krachten

Op maandag 20 mei staken de verantwoordelijken van de negen staalgerelateerde ledenverenigingen de koppen bij elkaar om te bespreken hoe nauwer met elkaar kan worden samengewerkt.

Lees meer