Netwerk event: SURFACE FINISHING 4.0

Netwerk event: SURFACE FINISHING 4.0

Welke meerwaarde biedt een verdere digitalisering van processen aan de coatingindustrie? Ontdek het zelf tijdens Surface Finishing 4.0!

Op 22 november verzamelt VOM gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, zowel vanuit de academische als de bedrijfswereld, bij AGFA te Mortsel. Dit jaar bouwen we voort op het succesvolle thema “Raise Your Game” van 2016, m.a.w. hoe KMO’s hun industriële competitiviteit in de wereld van morgen kunnen verhogen.

Zorg dat jij er ook bij bent. Reserveer je plaats hier.

Vooruitstrevende sprekers op het programma

AGFA Materials, Flanders Make, IBM en PB Consult stippelen de weg uit naar Surface Finishing 4.0. Zij tonen met voorbeelden wat Blockchain, Artificiële Intelligentie, Cobots,  Smart Materials, Internet of Things nu werkelijk betekenen. Daarna nemen Gema/Inplasco, I-Revitalise, Novasoft en Swedecote de deelnemers mee naar de werkvloer en vertellen wat reeds gangbaar is in coatingbedrijven en hoe een doorgedreven digitalisering kan leiden tot competitief voordeel. 

Ontdek hier waarover elke spreker het juist zal hebben.

Nadenken over nieuwe verkoopmodellen

Industrie 4.0 gaat veel verder dan het aanschaffen van een ERP-systeem of het koppelen van enkele extra sensoren om een machine op afstand te kunnen volgen. Het is ook de evolutie naar een ander verkoopmodel. Bedrijven zullen geen machines of producten meer verkopen, maar wel totaalconcepten. Klanten kopen niet langer alleen de machine, maar een dienst die hen ontzorgt. Zo zal men perslucht verkopen in plaats van een compressor. In de coatingwereld zal men niet langer chemie verkopen maar het volledig coatingsysteem als een service aanbieden. Fabrikanten worden meer dienstenleverancier gesteund op een doorgedreven digitalisering.

Europe is back

Verdere digitalisering zal ervoor zorgen dat bedrijven terug competitief kunnen opstellen t.o.v. lageloonlanden. Een nieuw tijdperk is aangebroken: massaproductie ruimt plaats voor massacustomisatie. Leer hoe deze digitale transformatie nieuwe opportuniteiten biedt voor uw processen. 

Make your mark

Bedrijven die duurzame en innoverende oplossingen in oppervlaktebehandeling aanbieden, kunnen hun naam verbinden aan dit evenement via een mini-tentoonstelling.

Wil je meer te weten komen over dit event? Hier vind je meer info.