Technische artikels

In deze rubriek gaan we dieper in op de boeiende materie van de oppervlaktetechnieken en de oppervlaktebehandeling. Hier is plaats voor technische artikels, resultaten van studies, uitgebreid onderzoek over een bepaald thema. Heb je zelf interessante input die in deze rubriek thuishoort? Contacteer VOM.

AGORIA-Solar-team-2019-1024x576.jpg

Uitdagingen van de technologiesector in ons land

Veerle Fincken sprak met Bart Steukers, toekomstig CEO Agoria die op 1 april 2021 de fakkel overneemt van huidig CEO Marc Lambotte. VOM is nieuwsgierig naar de aanbevelingen van...

Lees meer

energiezuinigondernemen.jpg

Energiezuinig ondernemen

De eerste infosessie van VOM On Tour handelde over energie. De deelnemers aan de eerste online infosessie op 22 oktober rond dit thema van energie, waren alvast enthousiast over de concrete tips...

Lees meer

HI-ECOWIRElogo.png

High quality eco-efficient magnet wire: une technologie alternative de production de fils isolés pour application moteur (HI-ECOWIRE)

Le fil de cuivre émaillé (production annuelle de 120 000 tonnes en Europe du Nord-Ouest - NWE) est utilisé pour les transformateurs et les moteurs électriques.

Lees meer

img_6598.jpg

Overname van Inplasco door Clid Industries biedt mooie opportuniteiten

Inplasco wil nummer één worden als toeleverancier van industriële natlakinstallaties en toebehoren.

Lees meer

1THEMA-HaTwee_MSC4DSCN9616.JPG

Hatwee circulair

Drie kernwoorden die volgens HATWEE de evolutie naar een circulair businessmodel bepalen, zijn: aansprakelijkheid, beslissingsvermogen, eigenaar.

Lees meer

1THEMA-MateriaNovaFigure1-Exempledesurfacecorrode.jpg

BIZ.VOM : la corrosion aqueuse des métaux zingués

Promosurf a organisé une table ronde afin de discuter de la corrosion des aciers revêtus de zinc et de ses différents alliages.

Lees meer

beeldcorrosie.jpg

Corrosie? Meten is weten!

Corrosie is een complex fenomeen, soms moeilijk te detecteren en de beheersing ervan vergt specifieke methodes. De eerste en belangrijkste stap is dan ook kennis van zaken, volgens VOM-lid METALogic.

Lees meer

Kwaliteitsbewaking_VOMinfojuni2019.png

Extra bescherming door nieuwe poederprimers

Oxyplast introduceert een compleet nieuwe range primers: Hi-Life Premium Primer gamma

Lees meer