Technische artikels

In deze rubriek gaan we dieper in op de boeiende materie van de oppervlaktetechnieken en de oppervlaktebehandeling. Hier is plaats voor technische artikels, resultaten van studies, uitgebreid onderzoek over een bepaald thema. Heb je zelf interessante input die in deze rubriek thuishoort? Contacteer VOM.

1UITHETBEDRIJFSLEVEN-SolGelafbeelding3SolGelHydrophobe.jpg

Revêtement anti-adhérent par sol-gel comme solution pour l'anti-encrassement et antifouling durable

La recherche de solutions pour garantir la durabilité des surfaces a conduit à l’émergence de revêtements anti-encrassement, antiadhérent ou auto-nettoyant.

Lees meer

1BEDRIJFSREPORTAGE-GPGbiomistafotoKrisVervaeke.jpg

Thermisch verzinken: passie voor duurzaamheid

Innovatie is alleen denkbaar en mogelijk in combinatie met duurzaamheid en dus duurzaamheid is alleen mogelijk door verdere innovatie. Op deze wijze draagt Galva Power Group een ecologisch steentje...

Lees meer

1UITHETBEDRIJFSLEVEN-MCSvoorbehandeling.jpg

Seaside class, Qualimarine, Preanodisatie, 2-laags poedercoating…. wat betekent het?

Seaside class, Qualimarine, Preanodisatie, 2-laags poedercoating…. wat is dit precies, waarom doet men dat, wat is het nut ervan? Maes Coating Services schept duidelijkheid.

Lees meer

IDTECHEX_Quantitativebenchmarkingofvarioustypesofdieattachmaterials.png

Markt van hechtingsmaterialen in elektrische voertuigen zal drastisch groeien

De opkomst van elektrische voertuigen creëert veel kansen voor nieuwe materialen. Een dergelijke materiaalklasse zijn de bevestigingsmateriaal die worden gebruikt in vermogenselektronica. IDTechEx...

Lees meer

CONDENS_UNSPLASH_annie-spratt-o1uIWx1EtME-unsplash.jpg

Condens: nefast voor straal- of schilderwerken

Met de huidige vochtige weersomstandigheden, is het absoluut noodzakelijk om het dauwpunt goed in de gaten te houden alvorens straal- en schilderwerken worden aangevat.

Lees meer

AIOxfilm_FiguurA.png

Onderzoek en Ontwikkeling: In-line kwaliteitscontrole van coatings met kunstmatige intelligentie-ondersteunde optische technologieën

Nieuwe cameratechnieken bieden tegenwoordig de mogelijkheid om coatings in-line te monitoren op kwaliteit met meer informatiefeedback dan ooit tevoren.
Werk mee aan soortgelijk onderzoek!

Lees meer

KLUTHE_PT_PRE_Iron_0709_CMYK_web.jpg

Vernieuwde ijzerfosfateringsproducten, stikstof en molybdaatvrij, VLAREM proof

Optimaal reinigen en ontvetten, afgewerkt met een corrosiewerende en lakhechting verbeterende ijzerfosfaatlaag. Dat is wat de productgroep Decorrdal van Kluthe Benelux doet.

Lees meer

ENVIROCHEMIE_GALVAME_20180517_151628web.jpg

Galvamé oppervlaktetechnieken moderniseert met hulp van EnviroChemie

Galvamé oppervlaktetechnieken in Rotterdam, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van metalen producten, van enkele stuks tot grote series, heeft haar productielocatie uitgebreid met een...

Lees meer