Technische artikels

In deze rubriek gaan we dieper in op de boeiende materie van de oppervlaktetechnieken en de oppervlaktebehandeling. Hier is plaats voor technische artikels, resultaten van studies, uitgebreid onderzoek over een bepaald thema. Heb je zelf interessante input die in deze rubriek thuishoort? Contacteer VOM.

IDTECHEX_Quantitativebenchmarkingofvarioustypesofdieattachmaterials.png

Markt van hechtingsmaterialen in elektrische voertuigen zal drastisch groeien

De opkomst van elektrische voertuigen creëert veel kansen voor nieuwe materialen. Een dergelijke materiaalklasse zijn de bevestigingsmateriaal die worden gebruikt in vermogenselektronica. IDTechEx...

Lees meer

CONDENS_UNSPLASH_annie-spratt-o1uIWx1EtME-unsplash.jpg

Condens: nefast voor straal- of schilderwerken

Met de huidige vochtige weersomstandigheden, is het absoluut noodzakelijk om het dauwpunt goed in de gaten te houden alvorens straal- en schilderwerken worden aangevat.

Lees meer

AIOxfilm_FiguurA.png

Onderzoek en Ontwikkeling: In-line kwaliteitscontrole van coatings met kunstmatige intelligentie-ondersteunde optische technologieën

Nieuwe cameratechnieken bieden tegenwoordig de mogelijkheid om coatings in-line te monitoren op kwaliteit met meer informatiefeedback dan ooit tevoren.
Werk mee aan soortgelijk onderzoek!

Lees meer

KLUTHE_PT_PRE_Iron_0709_CMYK_web.jpg

Vernieuwde ijzerfosfateringsproducten, stikstof en molybdaatvrij, VLAREM proof

Optimaal reinigen en ontvetten, afgewerkt met een corrosiewerende en lakhechting verbeterende ijzerfosfaatlaag. Dat is wat de productgroep Decorrdal van Kluthe Benelux doet.

Lees meer

ENVIROCHEMIE_GALVAME_20180517_151628web.jpg

Galvamé oppervlaktetechnieken moderniseert met hulp van EnviroChemie

Galvamé oppervlaktetechnieken in Rotterdam, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van metalen producten, van enkele stuks tot grote series, heeft haar productielocatie uitgebreid met een...

Lees meer

ADCHEMICALS_Waterbreektest_werkpraktijk.png

Solventreiniging, waarom gebruikt u deze techniek nog?

Tegenwoordig ligt het gebruik van oplosmiddelhoudende reinigers (zogeheten solventen) onder het vergrootglas. Waarom zou u ze nog gebruiken?

Lees meer

CTRLTRANS_AFB1.png

ALT CTRL TRANS gaat op zoek naar alternatieven voor tri- en hexavalent chroom in transport- en transformatiesector

Interreg-project ALT CTRL TRANS gestart. VOM vzw gaat mee op zoek naar alternatieven voor tri- en hexavalent chroom in de transport- en transformatiesector.

Lees meer

1THEMA-Technochim-afbeelding4-piqure.gif

Acier inoxydable : contrôle de la qualité de l'électropolissage

Les cahiers des charges et le contrôle qualité des finitions de surface de l’acier inoxydable s’articulent généralement autour du paramètre de rugosité arithmétique, appelé usuellement Ra. On peut...

Lees meer