Stay connected met event Materials+Eurofinish+Surface

Stay connected met event Materials+Eurofinish+Surface

Omdat het belangrijk is om onze vertrouwde community bijeen te brengen en om geïnformeerd te blijven over actuele thema's rondom materialen en oppervlaktetechniek, organiseren VOM, Mikrocentrum en Vereniging ION op 3 en 4 juni twee webinars.

Op 3 en 4 juni aanstaande zou Materials+Eurofinish+Surface de centrale ontmoetingsplaats zijn voor een goed en duurzaam eindproduct. Door de huidige omstandigheden gaat dit helaas niet door en is Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar 26 en 27 mei 2021. Omdat we het als organisatie belangrijk vinden u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen rondom materiaalkunde en oppervlaktetechniek, organiseren we op 3 en 4 juni twee webinars, beide van 14.00 tot 16.00 uur. Bent u er ook bij?

Webinar 3 juni: Corrosie, statusinspectie & EIS methode
In de Benelux staan we aan de vooravond van een grote onderhoudsopgave van heel wat infrastructuurswerken. Om budgettaire redenen wordt de corrosie niet bestreden door het rigoureus vervangen van conserveringssystemen maar kijkt men waar onderhoud en herstelling mogelijk is. Maar voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Daarom belichten we in dit webinar 2 actuele thema’s die menig corrosiespecialist bezig houden: corrosie van roestvast staal (spanningscorrosie en microbiële corrosie) en het belang van onderhoudswerkzaamheden.

Webinar 4 juni: Update: Reach-autorisatie van CrO3 & veilig werken met SVHC/CMR stoffen
U herinnert zich nog wel de schrik die ons ingeboezemd werd via de REACH-regelgeving dat het gebruik van CrO3 verboden zou zijn vanaf 21 september 2017. Nu, bijna 3 jaar later, is er nog steeds onduidelijkheid omwille van het uitblijven van een finale beslissing van de Europese Commissie. Bovendien heeft de wetgever, samen met de branche hard gewerkt aan het beschrijven van de risico’s en de maatregelen hoe veilig te werken met SVHC/CMR stoffen.