img_6598.jpg

Overname van Inplasco door Clid Industries biedt mooie opportuniteiten

Inplasco wil nummer één worden als toeleverancier van industriële natlakinstallaties en toebehoren.

VOM-lid INPLASCO, gelegen in het mooie Waasland wil zich in de toekomst niet alleen profileren als  de referentieleverancier voor Gema-poederspuitinstallaties en pistolen. De ambitie reikt veel verder. Meer bepaald nummer één worden als toeleverancier van industriële natlakinstallaties en toebehoren. Om deze positie te verwerven in België, heeft er een strategische acquisitie van Inplasco door het Franse CLID Industrie plaats gevonden op 25 mei 2020. VOM sprak met huidige zaakvoerders over de drijfveren van deze overname.

Over inplasco

Inplasco is zeker geen onbekende in het Belgische landschap van oppervlaktebehandeling. Als distributeur van grote merken zoals Gema in de wereld van het poedercoaten, en Binks, DeVilbiss,  Ransburg en het recentelijk verworven Carlisle in de wereld van industriële natlakken en carrosserie, heeft Inplasco naam en faam opgebouwd bij zowel de grote ondernemingen als typische KMO’s. Daarnaast wordt het leveringsprogramma aangevuld met straalapparatuur van Leering, Clemco en Graco en met ophangsystemen en maskering van HangOn. Onder leiding van zaakvoerder Yvan Standaert levert een team van 13 professionals iedere dag de nodige technische expertise en ondersteuning aan hun uitgebreide klantenportefeuille. Zowel leidinggevenden als operators worden deskundig ter plekke begeleid door de Inplasco-medewerkers.

Over CLID

CLID Industries, een Franse distributeur van technische oplossingen voor onder meer het verpompen van vloeistoffen en voor de oppervlaktebehandeling opereert vanuit 4 locaties, allen gevestigd ten Noorden van Parijs: Lille, Reims, Rouen en Nancy.

CLID Industrie ondersteunt elke ondernemer zowel voor, tijdens als na een aankoop. Het bedrijf beschikt over een eigen studiebureau en een dienst na verkoop. In het uitgerust labo, geaccrediteerd door Graco, Carlisle (Devilbiss, Binks), Sames en Nilfisk, wordt elke oplossing uitgetest op techniek en onderhoud. Bovendien beschikt de groep over een trainingscentrum waar operators snel en efficiënt het vereiste vakmanschap kunnen verwerven. Naast het natlak- en poedercoat gebeuren, verdeelt Clid Industries ook hoogwaardige apparatuur voor volgende activiteiten:

  • mechanische voorbehandeling
  • verlijmen en kitten
  • transfers van vloeibare en pasteuze producten
  • milieutechnologie
  • reiniging van de werkplaats.

 

Win-Win

Daar waar Inplasco een sterke voetafdruk heeft in de poederlakwereld, bepaalt natlakken 80% van het zakencijfer van CLID Industries. De overname schept nieuwe perspectieven en dimensies voor beide bedrijven. Meer bepaald: samen de grootste worden in de poeder- en natlakwereld!

 Deze overname leidt tot een win-win-win. Niet alleen voor Inplasco en CLID Industrie maar zeker voor hun klanten. Elke CLID Industrie locatie is uitgerust met krachtige IT-tools, een testlaboratorium en meer dan 45 jaar ervaring. Op deze manier wordt elke technologische en innovatieve uitdaging van elke klant ruim vooraf geanalyseerd alvorens een samenwerking wordt afgesloten:

  • de studie van het project
  • de ontwikkeling van specificaties
  • het op maat gemaakte ontwerp en de aanbeveling van de installatie
  • de selectie van geschikte apparatuur en leveranciers
  • het uitvoeren van algemene en gedetailleerde studies.

Beide bedrijven zullen elk in eigen land op de vertrouwde locaties blijven opereren met hun eigen ervaren medewerkers. Algemeen directeur van de Groupe CLID is Patrick De Witte. Filiaalleiders in België en Frankrijk zijn respectievelijk Michel Veracx en Franck Loquet.  Gewezen aandeelhouder Yvan Standaert blijft de groep met zijn jarenlange ervaring ondersteunen.

Lees het artikel in VOMinfo 05-2020, oktober 2020
Meer info: Michel Veracx