Grenzeling

€ 24.95 | NL

Een psychotechnologische businessroman over bedrijfsinnovatie van de auteurs Ives De Saeger en Filip Hamerlinck.
Op zoek gaan naar oplossingen uit een andere sector. Dat is waar grenzeling voor staat. Dankzij sectoroverschrijdende innovatie moet je als bedrijf niet telkens weer het warm water opnieuw uitvinden. Zo is het patroon dat tandartsen bij het frezen gebruiken, misschien ook wel bruikbaar in de staalindustrie?
Je bent dus niet de eerste in de wereld die een specifiek probleem wil oplossen. Je concurrenten passen ook alle methodes zoals Lean en 6 sigma toe en spreken met dezelfde leveranciers van machines en grondstoffen. Grenzeling. Durven denken buiten de sector, toont in een toegankelijke romanvorm hoe je toch nog verbetering kan vinden die verschilt van de gekende oplossingen. Door zelf, aan de hand van enkele systematische technieken die in het boek aan bod komen, op zoek te gaan naar verbeteringen, spring je verder dan ooit. 
Grenzeling is opgevat als een roman en vertelt het verhaal van een jonge proces engineer, Regine. Ze komt een aantal belemmeringen tegen tijdens haar zoektocht naar bedrijfsverbeteringen. Regine ervaart de vernieuwende kracht van het functioneel modelleren, een volgende generatie tijdstudie, Idea Sensitive Area, nieuwe inzichten in het kwaliteitsdenken,.... Ze laat het bedrijf groeien naar een grotere maturiteit door zich bewust te zijn van de begrippen voorgrond, legaten en parentificatie. Dit boek laat de lezer nadenken over technologische verbeteringen zonder voorbij te gaan aan de nodige psychologische inzichten die nodig zijn bij het implementeren van deze verbeteringen.