2023-05-16-SocialMedia_ecoZINQ_1200x1200.jpg

ecoZINQ® beschermt staal en milieu

ZINQ beschermt staal betrouwbaar en duurzaam tegen corrosie en geeft staalproducten
een positieve milieuvoetafdruk. Dit is al bewezen door het gekend merk duroZINQ® volgens EN ISO 1461.

Op basis van deze bewezen kwaliteit is ecoZINQ® ontwikkeld: wij gebruiken uitsluitend primair zink met een lage CO2 uit hernieuwbare energiebronnen en in toenemende mate primair zink met een lage CO2 waarde. Hierdoor is de ecologische voetafdruk van ecoZINQ® nog minder in vergelijking met andere zinkoppervlakken volgens EN ISO 1461. ecoZINQ® kent voor wat betreft gebruik van het basismateriaal een footprint die lager is dan 3,8 KG CO2 eq per KG, een bijzonder forse reductie.

Zo biedt ecoZINQ® de beste ecologische kwaliteit zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit: net als alle ZINQ merken is ecoZINQ® Cradle to Cradle® (C2C) gecertificeerd en kan het volledig worden gerecycled in gesloten materiaalcircuits. De circulaire kwaliteit wordt gedocumenteerd in een Product Circularity Data Sheet (PCDS) en alle milieueffecten worden geregistreerd gedurende de gehele levenscyclus van het product.

ecoZINQ® is dus bedoeld voor milieubewuste klanten die de CO2 voetafdruk van hun thermisch verzinkte staalproducten in belangrijke mate willen verminderen.

Auteur: Kris Deferme (ZINQ)