fotocoatingsgeschiktmaken2.jpg

ZINQ 360

ZINQ staat niet enkel voor thermisch verzinken. Wij willen in de eerste plaats onze klanten ontzorgen. Alle extra diensten zijn gebundeld in 1 geheel, namelijk ZINQ 360.

Het laden van zeecontainers

Eén van de extra diensten die onze verzinkerij ZINQ-Houthalen aanbiedt, is het laden van zeecontainers. Deze “open-top” zeecontainers worden aangeleverd op wielen zodat deze makkelijk transporteerbaar zijn. De containers kunnen vanaf boven worden ingeladen met behulp van loopbruggen. In goed onderling
overleg vooraf is zeer veel mogelijk en kunnen belangrijke en specifieke eisen en wensen met elkaar besproken worden. Afhankelijk van de eindbestemming wordt er gebruik gemaakt van gefumigeerd hout, dit is hout dat speciaal behandeld werd zodat alle levende organismes in het hout gedood zijn. Dit is verplicht voor export naar bepaalde landen.


Foto 1: Zeecontainers


Er wordt gestapeld met behulp van de stuklijst zodat men perfect weet wat de inhoud van de verschillende containers is. De verschillende pakketten worden met groene spanbanden vastgemaakt, het geheel wordt uiteindelijk met oranje spanbanden gezekerd. Als laatste stap wordt de container in de verzinkerij “gesealed”. Siegfried Ghysens (Plant Manager van ZINQ-Houthalen) staat klaar om u hierover meer informatie te geven (siegfried.ghysens@zinq.be).

Deklaaggereedmaken

In ZINQ-Pelt zijn ze gespecialiseerd in coatingsgeschikt maken of deklaaggereedmaken en dit conform de nieuwe editie van de Benelux-praktijkrichtlijn “Poeder en Natlak op verzinkte ondergronden”, die o.a. in samenwerking met VOM werd uitgegeven (editie 2021). Deze extra dienst wordt verzorgd door een team van experten die dag in, dag uit, gereed staan voor het uitvoeren hiervan op maat van de klant (laag-esthetisch, esthetisch, hoog-esthetisch). Voor meer info, contacteer Marleen Rutten (Plant Manager ZINQ-Pelt – marleen.rutten@zinq.be).


Foto 2: Coatinggeschikt maken

 

Voor een snelle blik op ZINQ360, verwijzen we u graag naar het filmpje op het YouTube kanaal van ZINQ-België.

Auteurs: Petra Lenaerts & Kris Deferme