FotoSidneyWessels-zoutsproeikast.png

Innovatie in multi-metal conversiecoatings met oog voor mens, milieu én budget!

Het is niemand onbekend dat binnen de behoudende wereld van de oppervlakte behandelende industrie nog gebruik gemaakt wordt van voorbehandelingstechnieken die schadelijk zijn voor mens en milieu.

Vanuit wet- en regelgeving, arbo, kwaliteit maar ook kostenperspectief. Zo’n voorbehandeling 2.0 hoeft niet altijd complexer te zijn dan uw huidige procesvoering. Met Cleaner MM31 (na mechanische behandeling) en PreCoat CPF (fosfateer vervanging) laat AD Chemicals zien dat ook in 1-staps voorbehandelprocessen nieuwe technieken een zeer interessante keuze kunnen zijn. Dit stelt bedrijven in staat eenvoudig om te schakelen naar een toekomstbestendiger proces voor het aanbrengen van conversiecoatings. Daarnaast bieden deze technieken de mogelijkheid tot het voeren van een multi-metal proces.

Innovatie: PreCoat CPF, het alternatief voor fosfateren; kwalitatief hoogstaand, kostenbesparend en beter voor het milieu

In industrieën zoals de machinebouw, meubelindustrie, productie landbouwmachines en elektrotechnische industrie is fosfateren nog steeds een van de meeste gebruikte voorbehandelingsmethoden voor metalen oppervlakken.  Het meest voorkomende proces is een 3 (a; ontvetten + fosfateren, b: spoelen, c; demi-spoelen of passiveren) of 1 fase proces (ontvetten + fosfateren in 1 stap). Een aangebrachte fosfaatlaag zorgt voor lakhechting en corrosiebescherming. De laatste jaren staan vanuit milieu- en veiligheidsperspectief fosfaat en silicaat gebaseerde systemen steeds meer en meer onder druk. Nog los van de hoge onderhoudskosten die als gevolg van slibvorming vaak kleven aan een fosfateerproces. Met een nieuwe techniek laat AD Chemicals zien dat het anders kan en moet.

PreCoat CPF; 1 staps conversiecoating ter vervanging van fosfateerprocessen

Met PreCoat CPF is een chromaat, fosfaat en silicaat vrije voorbehandeling waarmee traditionele fosfateerprocessen vervangen kunnen worden resulterend in een duurzamer proces met sublieme kwaliteit en verminderde impact op het milieu. PreCoat CPF zorgt dat zowel poedercoat- als natlakken goed hechten en corrosie geen kans krijgt. Toepassing kan zowel in sproei- als dompelinstallaties.

Het product ontvet en brengt een conversie/passiveringslaag aan in 1 stap. Hierbij is nauwelijks tot geen sprake van slibvorming. Belangrijk ander punt om te benoemen is dat de PreCoat op een aanzienlijk lagere temperatuur kan worden toegepast, op 15-30C in plaats van fosfaateer processen op 50 graden.

Waar nodig kan het product multi-metal ingezet worden. Naast staal en ijzer kunnen ook oppervlakken van aluminium en verzinkt staal worden behandeld.

Testresultaten

In een neutrale zoutsproeitest worden corrosiebeschermingsresultaten behaald tot wel 480 uur en meer. 

Vergelijken met huidige standaard fosfateren:

Voordelen PreCoat CPF op een rij

Innovatie: Cleaner MM31, vervang oplosmiddelen en creëer een toekomstbestendige conversiecoating na mechanisch voorbehandelen

In voorgaande edities van het VOM magazine namen we u mee in de klantcasus van Spuiterij Munsters waarbinnen het chroom-6 houdende natlakproces werd vervangen door een chroom-6 vrij natlakproces inclusief de voorbehandeling Cleaner MM31 welke volledig automatisch met een bewegingsrobot aangebracht kan worden

“Cleaner MM31 verbetert de corrosieresultaten op alle ondergronden (aluminium, verzinkt staal, staal en RVS), zonder het gebruik van oplosmiddelen” – Spuiterij Munsters

Reinigen, ontvetten, corrosiebescherming en lakhechting in 1 stap met Cleaner MM31

Cleaner MM31 is een innovatieve chemische voorbehandeling welke in 1 stap kan worden aangebracht na een mechanische voorbehandeling zoals bijvoorbeeld schuren, stralen en scotch brite. Cleaner MM31 brengt een driewaardig chroom conversielaag aan, zorgt voor een verbeterde hechting van de aan te brengen poedercoating of natlak en verhoogt de corrosiebescherming.
Cleaner MM31 reinigt en ontvet daarnaast in dezelfde stap. Hiermee vervangt u de oplosmiddelen in het bedrijfsproces voor een innovatieve techniek zonder gevarensymbolen.

Ook biedt het product zogeheten bare metal corrosion recistance oftwel corrosiebescherming zonder coating voor aluminium, vliegroest-bescherming op stalen producten en witroest bescherming op zink. Ook Cleaner MM31 is dus multi-metal inzetbaar.

Cleaner MM31 alle voordelen nog een keer op een rij:

 • 1-staps proces
 • Oplosmiddelvrij;
 • 6-waardig Chroom vrij;
 • Geen naspoeling noodzakelijk;
 • Afvalwatervrij;
 • Vrij van gevarensymbolen;
 • Eenvoudige toepassing;
 • Geen hoge investering;
 • Extreem laag verbruik;
 • Zowel geautomatiseerd als handmatig toepasbaar;
 • Verlaging VOS-boekhouding;
 • Zeer goede zoutsproeiresultaten;
 • Zeer goede hechtingsresultaten.

Testresultaten Cleaner MM31

Laat u overtuigen door een van de innovatieve 1-staps voorbehandelingen van AD Chemicals en vraag vandaag nog een gratis vrijblijvende test aan met Sidney Wessels via chemicals@adinternationalbv.com