TRADEWINDS kiest voor mooie onderhoudsvriendelijke producten

Buiten leven is voor velen onder ons synoniem voor genieten van een aangenaam weertje. Maar bij buiten leven is ook bescherming nodig, tegen koude, regen en wind.

DUURZAAM

Als ontwerper van diverse outdoor producten heeft Tradewinds altijd belang gehecht aan de bescherming van de gebruikte materialen. Voor staal werd er dan onmiddellijk gedacht aan thermisch verzinken. Zink heeft naast zijn beschermende rol ook een heel mooie en niet na te bootsen patine bij het verouderen. En juist één van de doelstellingen van Tradewinds bij het ontwerpen is om tot een duurzaam en onderhoudsvriendelijk product te komen, om een zo lang mogelijke tijd te gebruiken in «outdoor».

Tradewinds werkt sinds vele jaren samen met ZINQ als haar vaste partner voor het thermisch verzinken. Door het verzinken ontstaat er een specifiek zink-ijzerlegering die als kathodische bescherming het staal een levensduur van decennia garandeert. Bovendien is er geen onderhoud nodig en zijn verzinkte staalconstructies robuust en makkelijk demonteerbaar. Het gebruikte zink is 100% recycleerbaar. 

EENVOUD & DESIGN

Tradewinds’ eerste ontwerp met verzinkte onderdelen, de Cascade buitendouche, is ondertussen 18 jaar jong! En hun eerste klanten blijven het gebruiken met veel voldoening. Enkele jaren na Cascade volgt Wall°r, een muurhaspel met deur om de tuinslang te kunnen verbergen na gebruik. Het thermisch verzinken van de platen wordt hier opnieuw als oplossing gekozen.
Dan heb je SHELT¨R, een tent zonder paal of koord die op alle ondergronden kan worden gemonteerd. Opnieuw wordt er gekozen voor thermisch verzinken want de montage van de zware onderdelen vergt stockage, transport, slepen en sjouwen van de onderdelen in soms moeilijke omstandigheden.
Het laatste ontwerp van Tradewinds in thermisch verzinkt staal is een verhoogde moestuin. De CULT vegetainer kan 400 liter teeltgrond voor tientallen jaren bevatten in de verzinkte kuip. En dit volledig corrosievrij.

Cult Vegetainer

Tradewinds verenigt ambacht met hedendaagse technologieën. Zo worden nieuwe en unieke producten ontwikkeld, zonder hun oorspronkelijke karakter te verliezen. Het hele productieproces, van vormgeving tot afwerking, gebeurt in-house.

Dit artikel is ook verschenen in het vakblad VOMinfo 03/2021, zie deze link

Meer informatie:

Petra Lenaerts

www.zinq.com