WAGNER_airspray.png

Flexibel en kostenefficient spuiten

Op een flexibele en kostenefficiente manier spuiten met het nieuwe Airspray-pistool GM 1030P van WSB Wagner. Wagner breidt zijn aanbod op de coatingmarkt uit met een manueel Airspray pistool dat veelzijdiger is dan zijn voorgangers.

De GM 1030P verzekert veelzijdige toepassingsmogelijkheden, gemakkelijk en moeiteloos gebruik en ongeëvenaard lage gebruikskosten.

Het nieuwe, manuele Airspray-pistool GM 1030P is niet alleen extreem precies in gebruik maar ook enorm veelzijdig. Mogelijkheden van een maximumdebiet van 9 mm zorgen voor een flexibele verwerking van lage tot hoogviskeuze materialen. Afhankelijk van de toepassing kan een groot aantal luchtkappen en openingen worden gebruikt. Alle onderdelen die in contact komen met het coatingmateriaal zijn vervaardigd uit roestvrij staal.

Anderzijds zorgen pakkingen die bestand zijn tegen oplosmiddelen ervoor dat het pistool kan worden gebruikt in combinatie met materialen op basis van water en oplosmiddelen. Het is geschikt voor het aanbrengen van primers, vulstoffen, vernissen of beitsen. Je kunt er zowel metalen onderdelen als meubelstukken of kunststofdecoratie mee coaten.

Slimme kenmerken zorgen voor een constant spuitpatroon en verminderen spuitnevel

Andere voordelen zijn de materiaalkosten te verminderen en een bijzonder effen spuitpatroon te verzekeren. Deze kenmerken omvatten het instellen van de gewenste spuitbreedte met slechts een draaiknop. Eenmaal ingesteld, wordt het luchtdebiet automatisch aangepast wanneer het spuitpatroon verandert van een ronde naar een vlakke straal zonder de luchtstroom te moeten aanpassen. “Zo wordt het spuiten met te veel luchtdruk vermeden wat spuitnevel tot 15% vermindert en dus duidelijk de materiaalkosten verlaagt”, aldus Peter Neu, Senior Product Manager Industrial Solutions bij WAGNER. De GM 1030P is uitgerust met een aanpasbare naaldslag voor een procesveilige manier van spuiten met een constante materiaaltoevoer. Dit optimaliseert ook het materiaalverbruik en heeft een positief effect op de efficiëntie van de toepassing. De grote materiaal- en luchtdoorvoer van de componenten ondersteunen ook een perfecte verneveling en tegelijkertijd een hoge toepassingssnelheid.

Verlaging kosten van reserveonderdelen en onderhoud

In tegenstelling tot vergelijkbare modellen werd het nieuwe Airspray-pistool uitgerust met een tweedelige spuitmond bestaande uit een sproeikop en sproeikopmoer. Indien nodig, volstaat het om de sproeikop te vervangen wat behoorlijk veel goedkoper is dan de volledige spuitkop te vervangen en vermindert ook aanzienlijk de kosten van slijtageonderdelen. De verlaagde onderhoudskosten en de minimale stilstand van het pistool zijn ook te danken aan de lange levensduur van de naalden en het aangepaste concept van de naaldpakking. Dit concept omvat een verbeterde, resistente polyethyleen pakkingsring.

Praktisch ontwerp, eenvoudig gebruik

Bij de GM 1030P, kunnen de nozzle en de naald ‘van buitenaf’ bekeken worden. Het pistool hoeft niet uit elkaar gehaald te worden om te bepalen welk onderdeel vervangen moet worden. Deze eigenschap, alsook het gebruik van duurzame, hoogwaardige onderdelen verminderen de stilstand. Het lage gewicht en ergonomisch design van het pistool verzekeren een moeiteloos gebruik, zelfs gedurende langere periodes. Het ‘gladde’ oppervlak van het pistool is ook heel gemakkelijk schoon te maken. Daarbovenop is de GM 1030P op aanvraag beschikbaar als een onmiddellijk te gebruiken spraypack met de pompen: TOPFINISH DD10 of de Zip 52 lagedruk pomp.