CTRLTRANS_AFB1.png

ALT CTRL TRANS gaat op zoek naar alternatieven voor tri- en hexavalent chroom in transport- en transformatiesector

Interreg-project ALT CTRL TRANS gestart. VOM vzw gaat mee op zoek naar alternatieven voor tri- en hexavalent chroom in de transport- en transformatiesector.

In de afgelopen jaren werden efficiënte alternatieven voor hardchroom toepassingen gezocht omdat chroomtrioxide toxisch en carcinogeen is en daardoor onderhevig aan een zware regelgeving binnen REACH. De transport- en verwerkingssectoren, die zeer actief zijn in het grensoverschrijdende gebied, worden grotendeels beïnvloed door deze onzekerheid over de exacte regelgeving. Hoewel er alternatieven zijn, voldoen ze niet noodzakelijk aan de specificaties of vereisen ze grote aanpassingen aan de productiefaciliteiten.

Doel van het project

Dit project heeft als doel haalbare en efficiënte alternatieven voor hardverchromen voor de transport- en verwerkingsindustrie te ontwikkelen en te promoten.

Projectleider

Université de Mons

Partners

Sirris, CRITT M.D.T.S., Materia Nova, Le Forem Office Wallon de l'Emploi et de la Formation, Arts et Métiers ParisTech, Campus de Lille (ENSAM), Université de Lille en VOM vzw.
Looptijd van het project is 1/1/2019 tem 31/12/2022.