ROSSLER_AMSOLUTIONS.png

AM solutions - Technologiepartner voor post-processing van 3D-geprinte delen

Met de lancering van AM solutions bundelt Rösler haar jarenlange activiteiten op het gebied van Post Processing van driedimensionaal geprinte delen. AM solutions is een, in deze productietechnologie, gespecialiseerd merk.

Het aanbod van AM solutions omvat een breed portfolio aan diensten en geautomatiseerde technologische op- lossingen voor de AM-procesketen.

Als specialist voor de oppervlaktebewerking van conventioneel geproduceerde delen, beschikt RO?SLER over een uitgebreide knowhow en een ruime ervaring van 80 jaar. Met deze kennis als basis ontwikkelde het bedrijf in haar eigen laboratoria en testcentra oplossingen voor de geautomatiseerde en reproduceerbare nabewerking van 3D-geprinte onderdelen. Met de invoering van het merk AM solutions zet Ro?sler deze ontwikkeling conse- quent voort. In dit merk, dat zich uitsluitend bezighoudt met oplossingen voor de additieve productie, worden expertise en capaciteiten gebundeld.

SERVICES EN OPLOSSINGEN VOOR ELKE PROCESSTAP

Het uitgebreide portfolio van AM solutions bevat diensten en oplossingen voor de gehele AM-procesketen. Onafhankelijk van de toegepaste 3D-printtechnologie, het gebruikte materiaal en de eisen die aan het productopper vlak gesteld worden. Daarvoor werkt Ro?sler nauw samen met bekende bedrijven.

De diensten bestaan onder andere uit advies op het gebied van hardware, maar ook uit adviezen ten aanzien van het design van de onderdelen, die de nabewerking ten goede komen, en de positionering, ofwel optimalisatie, van het onderdeel en/ of het printproces.

Op het gebied van Post Processing en oppervlaktefinish heeft AM Solutions voor elke processtap in de nabewerking, van het verwijderen van poeders en ondersteunende structuren tot aan het vergladden, polijsten en kleuren, het technisch en economisch optimale geautomatiseerde proces onder e?e?n dak. Hierdoor wordt het mogelijk dat nabewerkingen proceszeker en met reproduceerbare resultaten kunnen worden gedaan. Daarbij staan de machines en installaties niet alleen als stand-alone oplossingen ter beschikking maar aangepaste, aaneengeschakelde totaalsystemen met handmatige, halfautomatische of volautomatische werkstukhandling.

Bekijk dit artikel in de online editie van VOMinfo februari of lees de pdf via deze link.