Op de agenda

VOM organiseert op regelmatige basis een ruim aanbod aan opleidingen.

Corrosie verschijnselen & preventieve maatregelen

Corrosie is een elektrochemisch proces dat over het algemeen ongewenst is en een grote economische impact heeft. Er zijn vele vormen van corrosie: putcorrosie, spanningscorrosie, atmosferische corrosie, galvanische corrosie, enz. Deze sessie introduceert je in de complexe wereld van corrosie, om je algemene kennis van de verschillende vormen van corrosie, de oorzaken en de preventie ervan te versterken.

Meer informatie: UITNODIGING

Op de agenda 

5+12/6/24 - Ik wil deelnemen! 

7+14/11/2024 - Ik wil deelnemen!

Heb je interesse in deze cursus maar komt de datum je niet uit? Klik dan hier

CURSUS Verzinken

Volgens het woordenboek is verzinken het aanbrengen van een dun laagje zink op een metalen voorwerp om het te beschermen tegen corrosie. In essentie is dit correct. Maar nog belangrijker is te weten waarom en hoe dit laagje zink wordt aangebracht, hoe dun dit is en welke eisen gesteld worden. Het is hier dat verduidelijking en technische informatie noodzakelijk is. Regelmatig voorkomende misverstanden tussen ontwerpers, bestekschrijvers en uitvoerders bij het voorschrijven van zinklagen zijn makkelijk te vermijden als de juiste termen en specificaties worden gebruikt. Deze cursus geeft een compleet overzicht van het verzinken en eventuele toepassing van coatings om een eindproduct af te leveren dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Meer informatie: UITNODIGING

Op de agenda 

1+8+15/10/24 - Ik wil deelnemen! 

Heb je interesse in deze cursus maar komt de datum je niet uit? Klik dan hier

CURSUS: CHEMISCHE VOORBEHANDELING

Een goede oppervlaktebehandeling start met een goede reiniging en aangepaste voorbehandeling!

Het procédé hangt af van het materiaal, de levensduurverwachting en de omgeving waarin het object geplaatst zal worden. Deze sessie geeft u een compleet overzicht van bestaande chemische processen en trends op (verzinkt) staal en aluminium.

Meer informatie: UITNODIGING

Op de agenda 

22/10/2024 - Ik wil deelnemen! 

Heb je interesse in deze cursus maar komt de datum je niet uit? Klik dan hier