U bent gebruiker van chroom6 maar heeft nog geen volwaardig alternatief op korte termijn?

U bent gebruiker van chroom6 maar heeft nog geen volwaardig alternatief op korte termijn?

Ben je een gebruiker van Chroom-6? En kan je op korte of zelfs lange termijn niet overschakelen op een alternatief dat gezonder is naar mens en milieu? Dan is een aanvraag voor autorisatie een goed idee!

Wanneer de blootstelling zeer laag is, het bedrijf alle nodige veiligheidsmaatregelen in acht neemt en wanneer je kan bewijzen dat er geen haalbaar alternatief is (omwille van risico, of omwille van technische en/of economische redenen), dan is autorisatie een haalbare kaart. VOM en APEIRON doen een oproep naar coatingbedrijven die autorisatie willen overwegen om zo te gefundeerd zoeken naar waardevolle alternatieven.

Onze aanpak

Wij evalueren hoe goed je case is en zorgen voor een sterk gefundeerd autorisatiedossier. Dit kan voor jouw bedrijf apart, of voor een groep van gebruikers.

Als gebruiker - alleen of in groep - heb je meer kans om de nodige tijd toegekend te krijgen dan wanneer het dossier ingediend wordt door een speler bovenaan in de toeleveringsketen. Dit is ook logisch, omdat je eenduidige en specifieke informatie kan verlenen.

Daarom neemt Apeiron-Team het initiatief om gebruikers in de coatingwereld samen te brengen.

Op dit moment zijn er 2 groepen:

  1. Groep 1 voor het gebruik van chroom-6 in conversielagen op verzinkt staal (cfr. use 5 in CTACsub dossier)
  2. Groep 2 voor het gebruik van chroom-6 voor sanitair gebruik (zoals badkamer- en keukenkranen) (cfr. use 3 in CTACsub dossier)

Bij interesse voor andere gebruiken, bijvoorbeeld voor hardchroom (cfr. use 2 in CTACsub dossier), kunnen deze ook worden opgezet.

Daarnaast heeft APEIRON ook alle expertise in huis om je te helpen bij het monitoringprogramma dat je moet uitvoeren onder de huidige wettelijke verplichtingen.

Interesse?

Contacteer APEIRON (info@apeiron-team.eu, T. +32(0)3 808 20 67).