Update van de praktijkrichtlijn

Update van de praktijkrichtlijn "POEDER & NATLAK OP ZINK" is gestart.

Deze gewaardeerde publicatie voor verzinkers, coaters en opdrachtgevers is toe aan een herziening omwille van nieuwe technieken en de geldende normering VOM-leden die graag hun kennis willen delen vooral over NATLAKKEN, zijn welkom in de werkgroep

Deze praktijkrichtlijn, een realisatie van een uniek samenwerkingsverband tussen de toenmalige VISEM, Zinkinfo Benelux, VOM België en OnderhoudNL uitgegeven in 2013, is toe aan een herziening.
Op 9 juni heeft VOM samen met Zinkinfo Benelux, Vereniging ION en OnderhoudNL de eerste krijtlijnen op papier gezet.

Deze publicatie is erg gewaardeerd bij verzinkers, coaters en opdrachtgevers. Deze geeft inzicht in hoe het proces in elkaar zit, maar belangrijker nog, wat de randvoorwaarden zijn om gezamenlijk tot een kwalitatief goed eindproduct te komen. Het geeft aan waar je rekening mee moet houden bij het ontwerp, over welke zaken je duidelijk afspraken moet maken en hoe je uiteindelijk de kwaliteit meet. Het geeft voorbeelden van coatingsystemen en hoe je de duurzaamheid daarvan door het juiste onderhoud  kunt verlengen.

Wenst u uw ervaring in dit vakgebied te delen of wenst u actief deel uit te maken van de werkgroep, laat dit dan weten aan Veerle Fincken. Wij zijn nog op zoek naar enkele experten op het gebied van NATLAKKEN. Een tweede bijeenkomst zal plaats in de 2de helft van augustus 2020.