Bespaar 25% in doorstorting van bedrijfsvoorheffing

Bespaar 25% in doorstorting van bedrijfsvoorheffing

Dit geldt voor bedrijven die investeren in een ontwrichte zone voor een periode van 2 jaar! Vlaanderen heeft momenteel drie van deze zones afgebakend (rond Genk, Turnhout en Machelen).

Bedrijven die investeren in een afgebakende steunzone (ook wel ‘ontwrichte zone’ genoemd) kunnen een vrijstelling van 25% van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing bekomen voor een periode van 2 jaar! Vlaanderen heeft momenteel drie van deze zones afgebakend (rond Genk, Turnhout en Machelen-Zaventem), waardoor de maatregel in een groot gedeelte van Vlaanderen van toepassing is:

  • de gehele provincie Limburg,
  • de provincie Vlaams-Brabant,
  • quasi de gehele provincie Antwerpen,
  • alsook de oostzijde van de provincie Oost-Vlaanderen. 

Overheden mogen maatregelen nemen om zones die getroffen worden door zware collectieve ontslagen economisch te ondersteunen. Het voordeel komt overeen met een besparing van 4 à 5% op de loonkost en geldt ook indien er werkgelegenheid wordt overgenomen als gevolg van investeringen bij overname van een onderneming die anders mogelijk zou verdwijnen.

Met de publicatie van het Koninklijk Besluit van 26 oktober 2023 werd de beslissing bekrachtigd die reeds eerder genomen werd door het federaal kernkabinet om de looptijd van de steunzones voor een tweede maal te verlengen, dit keer met 24 maanden. Voor de steunzones rond Genk en Turnhout (die anders eind oktober 2022 zouden afgelopen zijn) betekent dit dat bedrijven nog tot 31 oktober 2024 een aanvraag kunnen indienen. Voor de steunzone rond Machelen-Zaventem kunnen nog aanvragen ingediend worden tot 31 mei 2028.

Komt jouw bedrijf in aanmerking? Aarzel niet, en dien je aanvraag in. 

Meer info via deze link.