Biogebaseerde coatings: download white paper

Vlaamse coatingontwikkelaars willen nieuwe biogebaseerde grondstoffen wel degelijk in hun coatings verwerken, maar de opstart ervan is complex, tijdrovend en duur, en kennis en knowhow van stoffen en applicatie ontbreekt.

Begin 2020 startte Sirris samen met Centexbel het Coock project BioCoat op. Dit project wil op basis van industrieel beschikbare biobouwstenen de transitie naar biogebaseerde coatings versnellen door bedrijven kennis aan te reiken rond de formulatie, het aanbrengen, de performantie en mogelijke toepassingen. Zo hopen we bedrijven te kunnen overtuigen om zelf aan de slag te gaan met deze nieuwe materialen. Het project wordt gefinancierd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), van de Vlaamse overheid (Coock BioCoat HBC.2019.2493).


Eén van de resultaten van deze samenwerking is deze white paper, waarin een overzicht wordt gegeven van beschikbare monomeren, bouwstenen en bio gebaseerde coatings. De paper richt zich voornamelijk op verschillende technologieën, praktijkvoorbeelden en nieuwe ontwikkelingen. 

U kan hier de white paper downloaden.

Mocht u nog specifieke vragen hebben over biogebaseerde coatings en zijn toepassingen, aarzel niet om contact met Joey Bosmans van Sirris op te nemen.