VOM-leden op zoek naar PMB's

VOM-leden op zoek naar PMB's

Niet alleen in de zorgsector maar ook bij de coatingbedrijven die momenteel nog operationeel zijn is er de bezorgdheid dat de voorraad mondmaskers voor operators en spuiters snel slinkt.

In de zorgsector heerst er bezorgdheid over het dreigende tekort aan mondmaskers voor zorgverleners in ziekenhuizen en daarbuiten. Zonder mondmaskers kunnen artsen en verplegers zieke mensen niet helpen want dan dreigen ze zelf ziek te worden. Vele bedrijven en organisaties hebben deze oproep ondersteund en hun voorraden geschonken aan nabijgelegen medische centra. Een hartverwarmend gebaar!

Maar ook vanwege de coatingbedrijven die momenteel nog operationeel zijn, horen we dezelfde bezorgdheid dat de voorraad mondmaskers voor spuiters en operators snel slinkt. Bovendien zijn leveringen, hoe klein de hoeveelheid ook is, niet gegarandeerd. 

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek en op de nodige persoonlijke beschermmiddelen (PBM’s), zeker in deze moeilijke tijden. Vandaar roept VOM op tot solidariteit tussen haar leden. We hebben vastgesteld dat sommige coatingbedrijven hun activiteiten tijdelijk onderbroken hebben en dat andere hun economische activiteiten verder zetten met in achtneming van alle gevraagde maatregelen.

 VOM vraagt dan ook om zich te melden (v.fincken@vom.be) als:

  1. Het coatingbedrijf nood heeft aan PBM’s, zoals mondmaskers en wegwerpoveralls
  2. Het coatingbedrijf bereid is om PBM’s , zoals mondmaskers en wegwerpoveralls, ter beschikking te stellen aan collega-ondernemers.
  3. Leverancier van PMB’s onze leden snel kunnen bevoorraden.

VOM brengt onze leden met elkaar in verbinding!