Praktijkrichtlijn

Praktijkrichtlijn "POEDER & NATLAK OP ZINK" is toe aan een update.

Deze gewaardeerde publicatie voor verzinkers, coaters en opdrachtgevers is toe aan een herziening omwille van nieuwe technieken en de geldende normering VOM-leden die graag hun kennis willen delen, zijn welkom in de werkgroep.

Deze praktijkrichtlijn, een realisatie van een uniek samenwerkingsverband tussen de toenmalige VISEM, Zinkinfo Benelux, VOM België en OnderhoudNL uitgegeven in 2013, is toe aan een herziening.
VOM heeft het initiatief genomen om samen met Zinkinfo Benelux, Vereniging ION en OnderhoudNL het document grondig aan te passen aan de laatste stand der techniek en de betreffende normering.

Deze publicatie is erg gewaardeerd bij verzinkers, coaters en opdrachtgevers. Deze geeft inzicht in hoe het proces in elkaar zit, maar belangrijker nog, wat de randvoorwaarden zijn om gezamenlijk tot een kwalitatief goed eindproduct te komen. Het geeft aan waar je rekening mee moet houden bij het ontwerp, over welke zaken je duidelijk afspraken moet maken en hoe je uiteindelijk de kwaliteit meet. Het geeft voorbeelden van coatingsystemen en hoe je de duurzaamheid daarvan door het juiste onderhoud  kunt verlengen.

Wenst u uw ervaring in dit vakgebied te delen of wenst u actief deel uit te maken van de werkgroep, laat dit dan weten aan Veerle Fincken uiterlijk 30 april. Een eerste bijeenkomst zal plaats vinden in de maand juni.