Van Gils Group neemt Decormetal uit Trooz (bij Luik) over

Van Gils Group neemt Decormetal uit Trooz (bij Luik) over

Van Gils Group - gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium - neemt de firma Decormetal uit Trooz bij Luik over. Hierdoor vergroot de groep zijn geografische spreiding en gaat het voor het eerst over de taalgrens.

Van Gils Group

Van Gils startte meer dan 40 jaar geleden als familiebedrijf, gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van staal en aluminium. Vanuit de vestiging in Wuustwezel groeide het bedrijf vanaf 2005 gestaag. Dat werd in 2008 versterkt met de overname van Decorad uit Hoeselt - omgevormd tot Van Gils Hoeselt. In 2014 volgde de overname van loonlakbedrijf MCS Coating uit Turnhout. Verdere expansie in de provincie Limburg volgde door de overname van de firma Metalcoating nv in Beringen en 2017 en een participatie in de firma Lscoatings bvba in Pelt in 2018. Zopas werd met Metallics Van Cauteren uit Zele nog een eerste overname gedaan buiten de provincies Antwerpen en Limburg.

Complementaire expertises

Vanuit de verschillende vestigingen zette Van Gils Group in op het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal en aluminium. Het bedrijf gelooft sterk in de complementariteit van zijn verschillende vestigingen. Door de verschillende expertises samen te voegen, heeft het bedrijf steeds de meest geschikte techniek in huis - voor álle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal en aluminium. 

Over de taalgrens

De uitgebreide expertise van Van Gils Group wordt vanaf vandaag verder aangevuld met de vakkennis van Decormetal uit Trooz. Het bedrijf bouwde de voorbije jaren een erg goede reputatie op en draagt zijn service en kwaliteit hoog in het vaandel. De eigenaar, David Cohnen en zijn team blijven aan boord van het bedrijf.

Met deze overname neemt Van Gils Group voor het eerst een positie in over de taalgrens. CEO Joep Van Gils legt uit: “We hebben al een heel goede dekking in de provincies Antwerpen en Limburg en sinds kort ook in Oost-Vlaanderen. Met onze vestiging in Hoeselt zitten we al niet zo ver van de taalgrens maar toch geloven we erin dat nabijheid bij onze klanten voor extra service en kwaliteit kan zorgen. Deze overname past dan ook perfect binnen onze ambitie: we willen verder groeien in de BeNeLux maar steeds met behoud van de klantgerichtheid en nabijheid van een kleine KMO”.

Via deze overname groeit de groep naar 150 medewerkers. 

www.vangilscoating.be