EN 1090 conformiteitsverklaring voor GALVACOAT STEELCOAT en METALIX

EN 1090 conformiteitsverklaring voor GALVACOAT STEELCOAT en METALIX

VOM-leden GALVACOAT STEELCOAT en METALIX, gevestigd in Lummen hebben de conformiteitsverklaring EN 1090 in combinatie met het QUALISTEELCOAT-label behaald.

Beide bedrijven zijn reeds in het bezit van het kwaliteitslabel QUALISTEELCOAT voor de hoogste corrosieklassen C5, meer bepaald de coatingsystemen: thermisch verzinkt materiaal gevolgd door een poedercoating en metallisatie gevolgd door 3 lagen natlak. Nu, in september 2019 hebben deze bedrijven ook de conformiteitsverklaring EN 1090 op zak. Beide labels maken het bedrijf sterk in het aanleveren van kwalitatief lakwerk in een gecontroleerd proces.

Op dinsdag 4 september heeft Veerle Fincken, manager van VOM vzw het attest overhandigd aan Tineke Kempeneers, zaakvoerder en Patrick Luijs, verantwoordelijke kwaliteitscontrole. Het bedrijf is trots deze stap te hebben gezet. Staalconstructeurs vragen immers meer en meer naar deze conformiteitsverklaring. Ook het in bezit zijn van het QUALISTEELCOAT-label zorgt ervoor dat opdrachtgevers en constructiebedrijven sneller de weg vinden naar GALVACOAT STEELCOAT en METALIX in Lummen. Patrick Luijs bevestigt “QUALISTEELCOAT is een uitstekende manier om het kwaliteitssysteem permanent te bewaken en om de productie op een hoger kwaliteitsniveau te brengen én te houden. Keuring door een extern onafhankelijk inspectiebureau pleit alleen maar in ons voordeel. Bij onze klanten en prospects schept dit vertrouwen.”

 

Voor de meest recente lijst van QUALISTEELCOAT-gekeurde lakbedrijven in Europa, verwijzen we naar: http://qualisteelcoat.net/content/licenced-coaters/