Alro Group krijgt externe investeerder

Alro Group krijgt externe investeerder

GIMV verwerft meerderheidsbelang in de snel groeiende Alro Group, specialist in het industrieel coaten van auto- en vrachtwagenonderdelen en tevens trouw VOM-lid van het eerste uur. GIMV neemt het meerderheidsbelang over van de oprichters/familie Thijs.

Het huidige management blijft aan boord en herinvesteert met de ambitie het bedrijf verder te laten groeien.

Alro Group (Dilsen-Stokkem – België, www.alro-group.com) werd in 1976 opgericht door de familie Thijs. De onderneming groeide uit van een klein coatingbedrijf tot een gerenommeerde groep met meerdere vestigingen in West- en Centraal-Europa. De groep specialiseerde zich in het coaten of lakken van kunststof en metalen onderdelen van voertuigen.

Het bedrijf beschikt over een belangrijke volumecapaciteit: ongeveer 1.000 medewerkers en ruim 20 coatinginstallaties verwerken dagelijks meer dan 100.000 producten via moderne productielijnen en een datagestuurd proces. Het brede klantenbestand omvat vandaag quasi alle bekende namen in de auto- en vrachtwagenindustrie.

Recent ontwikkelde Alro Group een innovatieve oplossing voor het coaten van de batterijbehuizing van elektrische wagens. Daarmee is het bedrijf goed gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in de groei van de elektrische voertuigenmarkt. Daarnaast speelt Alro Group in op de toenemende vraag naar contrastkleuren waarmee autoproducenten het uiterlijk van hun voertuigen steeds beter en meer willen personaliseren.

De Alro Group heeft sinds zijn ontstaan ingezet op groei: versterkt met het aantreden van het nieuwe management team heeft het bedrijf een mooie transformatie doorgemaakt, met verdere focus op het leveren van extra toegevoegde waarde en flexibiliteit. De investering van Gimv moet Alro Group toelaten om zijn groeiambities verder te realiseren en zal het management ondersteunen in zijn ondernemerschap.

Christophe Van Quickenborne, Partner in het Smart Industries-team van Gimv, verwoordt het als volgt: “Alro Group past in het rijtje van Smart Industries-participaties in advanced manufacturing bedrijven. Vanuit onze ervaring met andere succesvolle automotive investeringen, weten we hoe belangrijk het is dat bedrijven als partner of choice  aan hun OEM-klanten een verregaande flexibiliteit en product-differentiatie kunnen aanbieden. Samen met het management delen we de ambitie om de sterktes van Alro Group verder uit te spelen in de mooie groeiopportuniteiten die zich aandienen. Alro Group kan daarbij alvast bogen op een doorgedreven datagedrevenheid, sterke engineering-capaciteiten en een grote flexibiliteit en klantgerichtheid.”

Jan Craenen, CEO van Alro Group, vult aan: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met het aan boord halen van Gimv een zeer stabiele lokale partner hebben gevonden met uitgebreide kennis in de automotive industrie, waardoor met deze transactie een belangrijke stap wordt gezet in het kader van de continuïteit van de Alro Group. De operationele leiding blijft in handen van het huidige management, dat samen met Gimv zal inzetten op verdere groei en innovatieve oplossingen voor de klant. Namens het voltallige management wensen wij de familie Thijs uitdrukkelijk te bedanken voor de geboden kansen. Tevens onze dank aan Kumulus Partners voor de deskundige ondersteuning in deze transactie. En last but not least, onze oprechte dank aan alle personeelsleden van de Alro Group, zonder wie de Alro Group niet zou staan waar ze vandaag staat.”

Luc Thijs bevestigt: “Namens mezelf en de familie kan ik stellen dat ik erg tevreden ben dat ik Alro Group in handen kan geven van het management, ondersteund door een zeer solide partner Gimv. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het management, dat vandaag ook reeds aandeelhouder was en de operationele leiding van het bedrijf in handen had, samen met Gimv klaar is voor een volgende fase in het bestaan van de Alro Group. Aangezien er geen familiale opvolging is verzekerd, wordt door deze transactie de lange termijn continuïteit van de Alro Group gewaarborgd.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Er worden geen verdere financiële details bekend gemaakt.

(bron: Alro Group)