Webinar Materials+Eurofinish+Surface: Update: Reach-autorisatie van CrO3 & veilig werken met SVHC/CMR stoffen

Op 3 en 4 juni aanstaande zou Materials+Eurofinish+Surface de centrale ontmoetingsplaats zijn voor een goed en duurzaam eindproduct. Door de huidige omstandigheden gaat dit helaas niet door en is Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar 26 en 27 mei 2021. Omdat we het als organisatie belangrijk vinden u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen rondom materiaalkunde en oppervlaktetechniek, organiseren we op 3 en 4 juni twee webinars, beide van 14.00 tot 16.00 uur. 

U herinnert zich nog wel de schrik die ons ingeboezemd werd via de REACH-regelgeving dat het gebruik van CrO3 verboden zou zijn vanaf 21 september 2017. Nu, bijna 3 jaar later, is er nog steeds onduidelijkheid omwille van het uitblijven van een finale beslissing van de Europese Commissie. Bovendien heeft de wetgever, samen met de branche hard gewerkt aan het beschrijven van de risico’s en de maatregelen hoe veilig te werken met SVHC/CMR stoffen.

Webinar

14:00 - 16:00

14u00: Duidelijkheid rond autorisatie van chroomtrioxide 
Elke Van Asbroeck, Managing Director, APEIRON en Veerle Fincken, Manager, VOM
U herinnert zich nog wel de schrik die ons ingeboezemd werd via de REACH-regelgeving dat het gebruik van CrO3 verboden zou zijn vanaf 21 september 2017. Nu, bijna 3 jaar later, is er nog steeds onduidelijkheid omwille van het uitblijven van een finale beslissing van de Europese Commissie omtrent het CTAB-sub dossier. Maar wat is nu de weerslag van deze grote onduidelijkheid op de dagelijkse business van de downstream users? Wij scheppen duidelijkheid inzake de restricties en autorisaties rond deze geclassificeerde zeer zorgwekkende stof.

15u00: Veilig werken met SVHC/CMR stoffen
Egbert Stremmelaar, Managing Director, Vereniging ION
Veilig werken (voor mens en milieu) met SVHC/CMR stoffen in de oppervlakte technologie branche is mogelijk als er aan een aantal veiligheidsmaatregelen wordt gedaan. Vereniging ION heeft de maatregelen in kaart gebracht en op dit moment worden ze met metingen gevalideerd. Alles wordt gerubriceerd en gedocumenteerd in een e-book. In deze presentatie zullen we de stand van zaken weergegeven.

Locatie: Webinar

Doelgroep: Elke professional die duidelijkheid zoekt inzake het gebruik van CrO3

Taal: Nederlands

Organisator: VOM vzw ism Mikrocentrum en Vereniging ION

E-mail: info@vom.be

Telefoon: +3216401420

Website: https://materials-eurofinish-surface.com/nieuws/webinars-materials-eurofinish-surface/

Inschrijven kan enkel via deze link:
https://connect.mikrocentrum.nl/acton/media/37641/mikrocentrum-webinars-4

Deze sessie verloopt als een live webinar. Je kan in real time vragen stellen aan de sprekers via de chatfunctie. Uw deelname is pas definitief als u online ingeschreven bent. Een dag vooraf krijgt u via mail van Mikrocentrum alle instructies om deel te nemen aan dit webinar.