Webinar Materials+Eurofinish+Surface: Corrosie, statusinspectie & EIS methode

Op 3 en 4 juni aanstaande zou Materials+Eurofinish+Surface de centrale ontmoetingsplaats zijn voor een goed en duurzaam eindproduct. Door de huidige omstandigheden gaat dit helaas niet door en is Materials+Eurofinish+Surface verplaatst naar 26 en 27 mei 2021. Omdat we het als organisatie belangrijk vinden u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen rondom materiaalkunde en oppervlaktetechniek, organiseren we op 3 en 4 juni twee webinars, beide van 14.00 tot 16.00 uur. 

In de Benelux staan we aan de vooravond van een grote onderhoudsopgave van heel wat infrastructuurswerken. Om budgettaire redenen wordt de corrosie niet bestreden door het rigoureus vervangen van conserveringssystemen maar kijkt men waar onderhoud en herstelling mogelijk is. Maar voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Daarom belichten we in dit webinar 2 actuele thema’s die menig corrosiespecialist bezig houden: corrosie van roestvast staal (spanningscorrosie en microbiële corrosie) en het belang van onderhoudswerkzaamheden.

Webinar

14:00 - 16:00

14u00: Case studies van enkele courante corrosiefenomenen bij roestvast staal: microbiële corrosie en spanningscorrosie
Jens Conderaerts - Project Manager Corrosion - Belgisch Insitituut voor Lastechnieken
Corrosie die beïnvloed wordt door microbiologisch leven (MIC) of door spanning in constructies in contact met vocht, kunnen een heel ernstige bedreiging vormen op de RVS-constructie. Via diverse casestudies krijgt men inzicht in oorzaak, gevolg en remedies.

15u00: Status inspectie en EIS-meting : “Is herstel van de conservering toereikend en financieel nuttig?”
Robert Meuleman, NACE Certified Coating Inspector – Level 3, CIP No. 12460, Smolders SSO BV
Om budgettaire redenen wordt corrosie niet bestreden door het rigoureus vervangen van conserveringssystemen, maar zal men door het uitvoeren van statusinspecties/ conditiemetingen de corrosie-uitbreiding technisch en financieel efficiënt aanpakken. Hoe kan men onderhoud efficiënt inplannen? De statusinspectie die hierbij door iedereen wordt gebruikt is redelijk universeel maar kan duidelijker en innovatiever met de EIS-meting.

Locatie: Webinar

Doelgroep: Iedereen die in zijn job geconfronteerd wordt met corrosieverschijnselen, infra, bouw, voorschrijvers, ed.

Taal: Nederlands

Organisator: VOM vzw ism Mikrocentrum en Vereniging ION

E-mail: info@vom.be

Telefoon: +3216401420

Website: https://materials-eurofinish-surface.com/nieuws/webinars-materials-eurofinish-surface/

Inschrijven via deze link:
https://connect.mikrocentrum.nl/acton/media/37641/mikrocentrum-webinars-3

Deze sessie verloopt als een live webinar. Je kan in real time vragen stellen aan de sprekers via de chatfunctie. Uw deelname is pas definitief als u online ingeschreven bent. Een dag vooraf krijgt u via mail vanwege Mikrocentrum alle instructies om deel te nemen aan het webinar.