WEBINAR: VOM schept duidelijkheid omtrent de autorisatie van chroomtrioxide

U herinnert zich nog wel de schrik die ons ingeboezemd werd via de REACH-regelgeving dat het gebruik van CrO3 verboden zou zijn vanaf 21 september 2017. Nu, bijna 3 jaar later, is er nog steeds onduidelijkheid omwille van het uitblijven van een finale beslissing van de Europese Commissie. Sommige bedrijven die voor hun specifieke toepassing een authorisatie hebben aangevraagd, hebben deze ook gekregen. Echter het gros van de gebruikers schaart zich achter de grotere consortia zoals CTACsub. Afhankelijk van de geformuleerde toepassing zijn authorisatie van 4 of 7 jaar voorgesteld maar nog niet bevestigd. Voor sommige toepassingen is de herauthorisatie actueel. Voor andere toepassingen moet op korte termijn een vervangingsplan worden opgesteld.

Vanwege VOM hebben we ons steeds geschaard achter de idee van vervanging van Cr6+ waar dit mogelijk is en van het verplicht nemen van technische, organisatorische en beschermende maatregelen waar het gebruik van Cr6+ technisch nog noodzakelijk is. 

Maar wat is nu de weerslag van deze grote onduidelijkheid op de dagelijkse business van de downstream users? Hoe kunnen zij anticiperen op dit alles? Samen met het APEIRON-team scheppen we duidelijkheid inzake de restricties en authorisaties rond deze geclassificeerde zeer zorgwekkende stof. Tijdens dit webinar kan u uw prangende vragen stellen aan de spreker.

Webinar via zoom

10:00 - 11:30

10u00: welkom door Veerle Fincken, VOM

10u10: Het wel en wee rond restricties en authorisaties van chroomtrioxide voor de diverse toepassingen en de impact op de downstream gebruikers door Elke Van Asbroeck, Managing Director Apeiron-Team NV

11u00: Q&A

11u25: Slot

11u30: Einde

 

Locatie: Webinar via zoom

Doelgroep: Elke professional die duidelijkheid zoekt inzake het gebruik van CrO3

Taal: België

Organisator: VOM vzw

E-mail: v.fincken@vom.be

Telefoon: 016401420

Website: www.vom.be

Prijs leden: €50

Prijs niet-leden: €75

Deze sessie verloopt als een live webinar via de tool ZOOM. Je kan in real time vragen stellen aan de sprekers via de chatfunctie. Uw deelname is pas definitief als u online ingeschreven bent. Een dag vooraf krijgt u via mail alle instructies om deel te nemen aan het webinar.