Opleiding: Surface Finishing 4.0 : aan de slag met nieuwe technologie

VOM start met een traject rond Surface Finishing 4.0. Samen met gastsprekers, meer bepaald pioniers die de eerste stappen hebben gezet richting Industrie 4.0 om nieuwe technologieën te integreren, nemen we de deelnemers, bedrijfsleiders en productiemanagers mee op een trip doorheen de verschillende technologieën. 

Een nieuw manier van bedrijfsvoering dient zich aan
Door toenemende concurrentie en veranderende marktvraag, wordt er steeds meer flexibiliteit van de oppervlaktebehandelende industrie geëist om toegevoegde waarde te blijven aanbieden. Hierbij zijn inzicht in het totale proces én het doorvoeren van aanpassingen cruciaal.  Welke factoren dragen daadwerkelijk bij aan de totale kosten van de geleverde dienst of van het afgewerkte product? Een industriële omwenteling van nieuwe technologieën en mogelijkheden staat aan uw deur! 

We koppelen de praktijk aan de theorie
Tijdens elke sessie voorzien we een combinatie van best practises vanuit de ondernemer/directie en het technische verhaal over een specifieke technologie. We laten providers van de technologie aan het woord die met u de why & how deelt over o.a. IoT, smart sensors, machine learning, cobots, AI en automatisering.  

Dit mag u verwachten

  • een goede basiskennis van verschillende nieuwe technologieën (startsessie)
  • boeiende bedrijfscases met toepassing van de technologie
  • deskundige toelichting door innovatie manager 
  • knelpunten in het productieproces realtime lokaliseren
  • het totale planningsproces beter in kaart te brengen
  • de daadwerkelijke kosten en baten inzichtelijk maken
  • een veranderingsproces doorvoeren
  • en niet te vergeten .... een netwerk van interessante bedrijven

We berekenen de impact voor jouw bedrijf, herformuleren uitdagingen en problemen om zo de juiste keuzes te kunnen maken. We bespreken een aanpak zodat je voor jouw onderneming kan nagaan wat de meerwaarde betekent op het vlak van technologie, data en organisatie. 

-

Startsessie in BluePoint Antwerpen & vervolgsessies op locatie van de deelnemers

Deel 1:
Basiskennis over de nieuwe I4.0. technologieën
13/02/2020 (9u00-18u00)

Deel 2:
Wat is de meerwaarde van Industry 4.0 voor uw bedrijf? Welke uitdagingen en kansen zijn er? Bepalen van de financiële impact van een i4.0 oplossing voor jouw bedrijf.
03/03/2020 (9u00-18u00)

Omwille van de coronacrisis en de betreffende maatregelen is er op 21 april 2020 een ONLINE herhalingssessie voor de reeds ingeschreven personen aan de opleiding.  De opleiding wordt verder gezet door ONLINE WEBINARS op volgende tijdstippen:

28/04/2020: overzicht technologie Surface Finishing 4.0. - deel 1: 9u30 - 12u30
05/05/2020: overzicht technologie Surface Finishing 4.0. - deel 2: 9u30 - 12u30
12/05/2020: maken van een business plan en business roadmap: 9u30 - 12u30

Via de agenda kan u zich inschrijven voor deze sessies

Lesgever is innovatiemanager Ives de Saeger.

Elke sessie wordt aangevuld mer een gastspreker die innoverende oplossingen biedt voor de oppervlaktebehandelende industrie.

 

 

Location: Startsessie in BluePoint Antwerpen & vervolgsessies op locatie van de deelnemers

Target group: Leidinggevenden, CxO, productiemanagers, ingenieurs, operationeel verantwoordelijken, digital transformation managers uit het VOM netwerk. Kortom eenieder die op de trein van i4.0 wil springen.

Language: Nederlands

Organizer: VOM vzw

E-mail: info@vom.be

Phone: +32 (0)16 40 14 20

cancel: Annulering kan enkel schriftelijk gebeuren tot 7 februari 2020. U mag steeds een plaatsvervanger aanstellen.

KMO-portefeuille: Subsidies via KMO-portefeuille.  Zie:  www.kmo-portefeuille.be Erkenningsnr. VOM - pijler opleiding: DV.O105498   Kleine ondernemingen: steun 30% Middelgrote ondernemingen:  steun 20% Om gebruik te maken van de KMO-portefeuille moet u uw aanvraag indien uiterlijk 14 kalenderdagen na aanvang van de activiteiten. Zo niet, wordt uw aanvraag geweigerd.

KMO-portefeuille

De cursist schrijft zich in voor alle sessies. Indien men slechts één sessie wenst te volgen, contacteer dan het VOM-secretariaat.