Vlaanderen helpt KMO's de digitale sprong te maken

Vlaanderen helpt KMO's de digitale sprong te maken

Subsidie voor bedrijven die op korte termijn een digitaal transformatieproject willen uitvoeren.

Doel

Het doel van de nieuwe oproep is om kmo’s te laten ondersteunen door een externe deskundige en zo een grote stap voorwaarts te zetten op vlak van hun digitale activiteiten. Op die manier stomen we onze bedrijven klaar voor de toekomst. Het gaar hierbij om digitaliseringsprojecten met een hoge ambitie die vernieuwend en belangrijk zijn voor de onderneming en bovendien snel implementeerbaar zijn. Projecten kunnen zich richten op zowel producten, diensten als processen van ondernemingen en dienen een duidelijke bijdrage te leveren aan de overgang naar een data-gedreven organisatie.  

Voor wie?

KMO's met een vestiging in Vlaanderen.

Voor wat? 

Kosten van (een) externe dienstverlener(s) en eventuele eigen kosten om een digitale transformatie te realiseren.

Bedrag?  

50% steun met een maximum van 50.000 euro per project. Een project bestaat steeds uit een verplichte samenwerking met een externe deskundige. 

Hoe en waneer indienen?

Projectaanvragen kunnen online ingediend worden vanaf 1 september. Alle informatie over de oproep en aanvraagprocedure: www.vlaio.be/digitaletransformatieDe deadline voor het indienen van de van deze subsidieaanvraag is 31 oktober 2020 om 12 uur.

Inspiratie nodig?

Bent u op zoek naar welke digitale transformatie voor uw bedrijf nuttig en haalbaar is, neem dan deel aan de VOM-opleiding Surface Finishing 4.0. die start op 20 oktober 2020.