Opleiding: Surface Finishing 4.0 : aan de slag met nieuwe technologie (2021) Online & live sessie

Een nieuw manier van bedrijfsvoering dient zich aan

VOM is van mening dat digitale innovatie in de industrie - dat al aan een opmars bezig was - door de uitbraak van COVID-19 aan urgentie zal winnen

De toekomst zal gaan over integreren en optimaliseren van digitale en technologische middelen met de juiste competenties op elke werkplek. Een industriële omwenteling van nieuwe technologieën en digitale mogelijkheden staat aan uw deur!

We koppelen de praktijk aan de theorie

Tijdens elke sessie voorzien we een combinatie van best practises vanuit de ondernemer en het technische verhaal over een specifieke technologie. We laten providers van de technologie aan het woord die met u de why & how deelt over o.a. IoT, smart sensors, machine learning, cobots, AI en automatisering.  

Dit mag u verwachten

Na een overzicht van verschillende nieuwe digitale technologieën/platformen en boeiende bedrijfscases, berekenen we de impact voor jouw bedrijf, herformuleren uitdagingen en problemen om zo de juiste keuzes te kunnen maken. We bespreken een aanpak zodat je voor jouw onderneming kan nagaan wat de meerwaarde betekent op het vlak van technologie, data en organisatie.  De cursus zal hoofdzakelijk online georganiseerd worden met enkele live sessies in de mate dat toegelaten is.


-

Via webinars of op locatie ifv de deelnemers

09:00 - 12:30

Sessie 1:
Basiskennis over de nieuwe I4.0. technologieën
2021 (9u00-12u00) ONLINE

Sessie 2:
Deel1: Wat is de meerwaarde van Industrie 4.0 voor uw bedrijf? Welke uitdagingen en kansen zijn er? Bepalen van de financiële impact van een i4.0 oplossing voor jouw bedrijf.
2021 (9u00-12u00) ONLINE

Deel2: Hoe ver staat iedereen met scan? Herhaling van de scan inhoud. Bespreking van de impact scan en diverse keuzemogelijkheden.
2021 (9u00-12u30) ONLINE

Sessie3:
Deel1: overzicht van technologie Surface Finishing 4.0.
In deze sessie bieden we een overzicht van verschillende technologieën die kunnen gerekend worden bij industrie 4.0. We bespreken sommige topics in de diepte en andere iets sneller: digital twin, chatbots, Internet of Things, AR/VR/XR, AI en Machine learning, Big Data, additive manufacturing, smart machines, exoskeletons, cobots, data management en RPA. Van elke technologie worden meerdere bedrijven (startup-scale ups, multinationals) gesuggereerd die in Europa deze technologie of combinaties aanbieden.
(9u00-17u00) KLASSIKAAL

Deel2: toepassingen van Surface Finishing 4.0.
Gastsprekers: Datascouts, VanRoey, Your Online Growth, Bizzcontrol, Robonext
(9u00-12u30) WEBINARS

Sessie 4:
Maken van een business plan & roadmap
In deze sessie bespreken we: producten en business modellen, sales plan opmaken voor 5 jaar, personeelskosten en ruwe manpower berekening, aankoop materialen en afschrijvingen, het businessplan en investeringen, vaste kosten en variabele kosten en het opmaken van een roadmap.1
 (9u00-12u30) KLASSIKAAL of WEBINAR

Sessie 5: 
Uitwerken en voorstellen van cases en uitwisseling van ervaring
(9u00-12u30) WEBINAR & 26/01/2021 (9u00-12u30) KLASSIKAAL

Lesgever is innovatiemanager Ives de Saeger.

 

 

Location: Via webinars of op locatie ifv de deelnemers

Target group: Leidinggevenden, CxO, productiemanagers, ingenieurs, operationeel verantwoordelijken, digital transformation managers uit het VOM netwerk. Kortom eenieder die op de trein van i4.0 wil springen.

Language: Nederlands

Organizer: VOM vzw

E-mail: info@vom.be

Phone: +32 (0)16 40 14 20

Price members: €1450

Price non-members: €2900

cancel: Annulering kan enkel schriftelijk gebeuren. U mag steeds een plaatsvervanger aanstellen.

KMO-portefeuille: Subsidies via KMO-portefeuille.  Zie:  www.kmo-portefeuille.be Erkenningsnr. VOM - pijler opleiding: DV.O105498   Kleine ondernemingen: steun 30% Middelgrote ondernemingen:  steun 20% Om gebruik te maken van de KMO-portefeuille moet u uw aanvraag indien uiterlijk 14 kalenderdagen na aanvang van de activiteiten. Zo niet, wordt uw aanvraag geweigerd.

KMO-portefeuille

De cursist schrijft zich in voor alle sessies. Indien men slechts één sessie wenst te volgen, contacteer dan het VOM-secretariaat. 

De opleiding zal deels klassikaal, deels online plaats vinden. We zorgen dat alles coronaproof kan verlopen.