VOM zet in op circulair ondernemen: doe mee aan circle speed COATINGS

VOM zet in op circulair ondernemen: doe mee aan circle speed COATINGS

We leven in een wereld waarin grondstoffen eindig zijn. Het sluiten van materiaalkringlopen is daarom een prioriteit voor beleidsmakers op alle niveaus. Meer en meer zal een toeleverancier moeten aantonen dat hij "circulair en duurzaam" produceert.

In de coatingwereld voelen we te vaak nog aarzeling om stappen te zetten in de richting van circulair ondernemen. Men weet niet waar of hoe te starten. Vandaar dat VOM o.l.v. manager Veerle Fincken, samen met de Uhasselt, en  experten van werecircle een overleg heeft georganiseerd op 26 januari met enkele ondernemers die strategisch gekozen hebben om voluit in te zetten op circulair ondernemen. Hamvraag van het gesprek was: hoe succesvol circulair ondernemen?

Experten aan het woord

Partners die deel genomen hebben aan dit boeiend gesprek zijn: Rob Ikink (CEO Galva Power Group Benelux (BEL/NL) & CEO Galva Union (FR)), Hans Hooyberg (poedercoat engineer en eigenaar van Hatwee), Serge Celis (Operation manager bij Orbix) en Nele Van Camfort (Circular Economy Specialist bij I-Revitalise). Het gesprek werd in goede banen geleid door experten Anne Froidmont en Geert Vaes (partners van werecircle).

Maar hoe begin je eraan?

We hebben goed geluisterd naar onze ondernemers en aan de hand van hun input is er een “Circle Speed COATINGS traject” uitgewerkt op maat voor de VOM-leden!

Het is een uniek, hands-on, innovatief en intensief leer- en groeitraject om oppervlaktebehandelaars en maakbedrijven te helpen versnellen naar circulair ondernemen. Dit traject start met een kick-off weekend gevolgd door een 5-tal inhoudelijke sessies – deels online, deels fysiek. Ook wordt een groepsworkshop voorzien om elke deelnemer op weg te helpen met zijn of haar circulaire ambities. Dit project kan rekenen op steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Samen met Uhasselt, hebben de experten van Werecircle een Circle Speed COATINGS traject uitgewerkt op maat voor onze leden! Dit traject start op 25 & 26 maart 2022.

Waar zit voor jouw organisatie circulaire meerwaarde?

Ontdek het en volg Circle Speed, een 30u durend leertraject van werecircle en UHasselt, met steun van VLAIO. Info: https://www.circlespeed.be. Of praat vrijblijvend met iemand van het werecircle-team om te zien welke aanpak het beste past.

Hoe deelnemen?

De kostprijs van dit totale project bedraagt 950 € pp, incl. inspiratieweekend en alle sessies. Er kan gebruik gemaakt worden van de KMO portefeuille. Facturatie verloopt via Uhasselt.Inschrijven kan rechtstreeks via de website https://www.circlespeed.be of via www.vom.be.

Lees hier het verslag van het overleg waar ondernemers hun visie geven over circulair ondernemen. Persbericht-VOMzetinopcirculairondernemen220215.pdf